022471 064

Pornim piscina pentru noul sezon fierbinte de vară

Etapele pornirii piscinei în sezonul nou.

Pornirea piscinei pentru sezonul nou sau deconservarea de regulă se face primavara în aprilie sau mai, atunci cînd temperatura aerului atinge valorile de 20C ziua și se menține la acest nivel.

Apa rămasă în piscină peste iarnă este necesar să fie scursă, pentru că este mai  oportun să reumpleți piscina cu apă proaspătă decît să readuceți la normele sanitaro-igienice necesare pentru înnot apa rămasă peste iarnă. După scurgerea apei urmează să fie curățată pardoseala și pereții piscinei cu preparate și instrumente speciale, în așa mod ca să nu se deterioreze suprafața pereților.

Următoarea etapă după curățirea piscinei este instalarea utilajului ce a fost scos toamna la conservarea piscinei pentru iarnă. Și anume se instalează farele, sistema de filtrare, elementele de încălzire, sisteme de automatizare și alte elemente. După ce a fost instalat tot utilajul piscina se umple cu apă proaspătă pînă la nivelul cuvenit.

Acum urmează procesul de pregătire a sistemei de filtrare pentru funcționarea normală.

  • Se toarnă apă în filtru
  • Se deschid toate robinetele și componentele necesare în sistemul de filtrare pentru spălarea inversă a nisipului.
  • Valva cu 6 poziții al filtrului se plasează în regimul spălării inverse (Backwash) și se aprinde pompa pentru a spăla nisipul (cîteva minute)
  • Se stinge pompa și se schimbă poziția valvei pentru etanșare (Rinse)       
  • Se aprinde pompa pentru 20-30sec
  • Se regulează robinetele în pozițiile necesare pentru filtrarea normală
  • Valva multifuncțională se schimbă în regimul Filtrare (Filtration) și se pornește sistema de filtrarea apei în piscină.

După ce ați adus sistema de filtrare la funcționarea  normală se pregătește apa din piscină pentru utilizarea sigură și plăcută. Pentru această se nivelează conținutul de PH în apă la 7.2-7.6. Se face o tratare șoc a apei cu clor, iar pe parcurs se menține apa curată și dezinfectată cu pastile de clor, alginol, floculant și alte produse. La încălzirea apei pînă la temperatura optimală piscina poate fi folosită în scopul corespunzător.

Odihnă plăcută!

Parteneri
Pornim piscina pentru noul sezon fierbinte de vară