022471 064

Sisteme de condiționare și ventilare

Întreținerea unei microclime optimale este cheia confortului în casa dumneavoastră

Condiționarea aerului- permite menținerea condițiilor climaterice optimale pentru:

  • Asigurarea confortului și microclimei favorabile pentru sănătatea omului
  • Menținerea procesului tehnologic
  • Asigurarea integrității bunurilor materiale

Sistema de condiționare menține în mod automat parametrii aerului la nivel optimal (temperatura, umeditatea, puritatea și circulația aerului). Este cunoscut faptul că temperatura recomandată optimă pentru încăperi administrative sau publice este de 20-22 оС, iar devierile admisibile în perioada caldă a anului sunt de 20 - 28 оС, iar în cea rece de 18 - 22 оС.

După scopul principal al condiționării aceasta se poate împărți în cea pentru confort sau cea tehnologică.

Sarcina condiționării confortabile este de a crea în încăperi condiții corespunzătoare cu normele sanitaro-igienice, cu alte cuvinte crearea condițiilor climaterice confortabile pentru activitatea omului.

Sarcina condiționării tehnologice este de a menține în încăperile destinate pentru utilaje, mașini a parametrilor aerului, necesari pentru funționarea utilajelor și pentru  întreținerea procesul tehnologic. În același timp condiționarea tehnologică trebuie să asigure și condițiile climaterice care corespund normelor sanitaro-igienice pentru a crea condiții confortabile pentru personalul încadrat în procesul tehnologic.

La fel sistemele de condiționare se clasifică și după criteriul constructiv. Astfel deosebim sisteme Monobloc și Split sisteme.

MONOBLOC

La climaterizatoarele rezidențiale sau semicomerciale se referă climatizatoarele de tip fereastră sau cele mobile.

Climatizatoarele de tip fereastră  se monteaza foarte rapid si usor datorita grilajului reversibil. Unitatea aparatului de aer condiționat de tip window este elegantă potrivindu-se oricărei încăperi de locuință.

Climatizoarele mobile sunt dispozitive de dimensiuni mici ce nu ocupa mult loc in camera si pot fi transportate cu usurinta dintr-un loc in altul. Pe linga faptul că sunt practice aparatele de aer conditionat portabile se instalează cu ușurință și nu necesită gauri în pereți.

 

SPLIT SISTEME

Climatizoare de tip Split

Reprezintă o sistemă compusă din 2 unități (interioară și exterioară) și o telecomandă pentru unitatea interiaoră. Climatizoarele split sunt cele mai răspîndite fiind alese pentru a fi montate în locuințe sau oficii. Pot fi utilizate atît pentru racire cît și pentru încălzire.

Principiul de răcire, sau, de fapt de condiționare a aerului este bazat pe evaporarea freonului din schimbătorul de căldură din unitatea interioară și condensarea acestuia în unitatea exterioară a sistemei, avînd loc astfel schimbul de căldură.

În cazul în care există doua sau mai multe unități interioare, această sistemă se numește Multi-Split.

În dependență de specificul unităților interioare ale climatizatoarelor, acestea se împart în:

Conditionere de perete-plafon


Conditionere de pardoseli


Conditionere de plafon


Aparatele de aer condiţionat de canal 


Parteneri