022471 064

Sisteme de condiționare și ventilare

Întreținerea unei microclime optimale este cheia confortului în casa dumneavoastră

Sănătatea omului este direct influențată de starea mediului înconjurător și mai ales de calitatea aerului cu care răsuflăm.

Calitatea aerului depinde de temperatura, umeditatea și puritatea acestuia. Întotdeauna este plăcut sa respiri cu aer proaspăt, iar prospețime aerului îi conferă temperatura joasă și umiditatea medie. În momentul cînd aerul se încălzește prea mult, sau pur și simplu deviază de la normele prestabilite, apare senzația că inspiri aer stătut, ne proaspăt. O mare importanță are umiditatea aerului, odadă cu creșterea umidității, crește și probabilitatea apariției mucegaiului sau a dezvoltării diferitor bacterii.

Temperatura medie a aerului proaspăt se recomandă a fi între 18-20 grade, iar umiditatea trebuie să fie la nivelul 50-70%, la fel în încăpere trebuie să fie numaidecît și o sistemă de ventilare. Dacă acești parametri nu sunt respectați organizmul uman imediat reacționează, apare oboseala, somnolența și se încetinește reacția omului.

Aparatele simple de aer condiționat doar răcesc aerul, și nu sunt în stare să influențeze umiditatea și puritatea acestuia. Cel mai bine fac față acestei probleme sistemele de climatizare și ventilare care perfect îndeplinesc sarcinile de control al temperaturii, umidității și calității aerului.

Importanța aerului curat este greu de supraestimat, acesta influențează viața tuturor organizmelor de pe planetă începînd de la microorganizme pînă la viața omului.

Calitatea proastă a aerului aduce daune în primul rînd copiilor, într-u cît organizmul copilului este foarte fraged și abia începe să se adapteze la mediul înconjurător, se formează sistemul imunitar și de protecție a organizmului uman. La fel un risc mai mare de a se îmbolnăvi îl au și persoanele ce suferă de boli ai sistemului respirator, astm sau diferite tipuri de alergii.

                              

Pentru a vă asigura o stare bună a asănătății, este necesar să urmăriți calitatea aerului și să-l mențineți la parametrii prestabiliți de normele igienice. Cu o atenție și mai mare trebuie să aveți grijă de respectarea parametrilor aerului în încăperile cu umiditatea ridicată, predispuse mai mult spre dezvoltarea  bacteriilor.

Parteneri